Колумбийският футболист на Ливърпул Луис Диас е амбициран да помогне на отбора при завръщането си след контузията на коляното, която претърпя. Участието на Диас в първата среща с Реал Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига все още не е сигурно, пише агенция ДПА.

Футболистът пропусна последните 10 мача на Ливърпул в навечерието на Световното първенство след като се контузи при поражението с 2:3 от Арсенал през октомври, а по-късно проблемът се усложни на тренировка през декември.

„Разочарованието ми е голямо, разбира се, но опитвам да мисля, че това може да се случи на всеки и контузията отмина“, заяви Луис Диас пред вестник The Telegraph.

„Травма като моята може да се случи при всеки футболист, включително на най-добрите. Преминах през контузията и просто трябва да се възстановя напълно, да работя здраво и да се върна на 100 процента. Психологията е най-важна, защото не играя, а това е нещо, което всички футболисти искат. С добра настройка можеш да напредваш. Вече съм на терена, възстановявам се, но не мога да прогнозирам кога ще мога да играя. Опитвам се това да стане възможно най-скоро. Имам голямо желание да се върна и да помогна на отбора, когато съм на 100 процента готов“, каза още Диас.

Ливърпул приема тази вечер Евертън в двубой от 23-ия кръг на английската Висша лига.

„Знам, че има още много мачове до края на сезона и просто искам да помогна на тима с това, което мога. Не само за мен е важно да се върна на терена, а и за съотборниците ми“, добави Луис Диас.